Asukkaat Kuutio pihasaunan edessä
22.9.2021

Kaisu ja Ari Erkkilän kokemuksia Ehtan pihasaunasta

Kaisu ja Ari Erkkilällä on ollut kesäpaikka Äänekosken Liimattalassa 5 vuotta. Ehta toimitti Erkkilän mökkirantaan Kuutio S – löylyvalmiin pihasaunan.

Ajatus pihasaunan hankinnasta kypsyi pari vuotta sitten, kun Kaisu katseli ilta-auringossa kylpevää mökkirantaa järveltä käsin.

– Katsoin, että tuossa kohtaa kuuluisi olla sauna.

Sopivan saunan löytyminen teetti töitä

Kun päätös saunan hankinnasta oli tehty, Erkkilät katselivat netistä vaihtoehtoja. Tarjontaa oli paljon, mutta sopivaa mallia ei tuntunut löytyvän.

– Valinta oli hirvittävän vaikea. Useimmissa valmissaunoissa löylyhuone on pieni ja pukuhuone iso. Halusimme suuren löylyhuoneen ja Ehtalta sellainen löytyi.

Toinen haaste liittyi saunan materiaaliin. Moni sauna saattoi olla muuten sopiva, mutta rakenne liian heppoinen. Ari halusi, että saunan seinät olisivat jykevää hirttä, kuten Ehtassa.

– Ettei tarvi olla ensimmäisen talven jälkeen oikomassa ja naulailemassa paneeleita kiinni.

Tumman pihasaunan löylyhuone ja kiuas

Aikataulu ja hinta pitivät

Erkkilät vierailivat Ehtan tehtaalla Perhossa ja vakuuttuivat työn laadusta. Palvelu oli joustavaa ja yksilöllistä.

– Pääsimme jopa tutustumaan saunaan toimitusjohtajan kotona, kun hänen pihassaan ollut malli vastasi parhaiten toiveitamme.

Kun kaupat oli tehty, Erkkilät hakivat saunalle rakennusluvan.

– Rakennuslupa oli helppo hakea verkossa. Perustukset tilasimme paikalliselta maanrakennusurakoitsijalta.

Kaiken kaikkiaan Erkkilät olivat tyytyväisiä asiointiin Ehtan kanssa. Kaikki meni niin kuin oli sovittu. Aikataulut ja hinnat pitivät. Saunan toimitus hieman jännitti Kaisua.

– Jouduin olemaan mökillä yksin, kun sauna saapui. Mutta kuljettaja nosti saunan helposti autonosturilla kuorma-auton kyydistä. Eihän minun tarvinnut kuin pysyä poissa tieltä.

Saunan kuljetuksessa käytetyistä tukipuista Ari nikkaroi pukuhuoneeseen penkin. Yksi kehittämisehdotuskin on tullut mieleen.

– Ilmanvaihtoräppänään voisi jo tehtaalla laittaa verkon. Meillä ehti pikkulintu jo käydä saunassa kurkistamassa, että mikäs pönttö se tämä on.

Pieni Pihasauna Kuutio Ehtasauna

Lupaukset lyömättömistä löylyistä lunastettiin

Muutaman kuukauden saunomisen jälkeen Erkkilät eivät löydä pihasaunasta moitittavaa. Lupaus pitkistä löylyistä on toteutunut. Saunan valoisuus on Kaisun mieleen.

– Suuresta ikkunasta on ihana seurata rantaan saapuvien valkoisten joutsenten ruokailua.

Kaisulla ja Arilla on 9 lastenlasta, jotka myös ovat ottaneet saunan omakseen. Kesälomalla lapset viihtyivät järvessä 11-16 tuntia päivässä. Saunasta näkee hyvin rannalle ja rannalta saunaan, mitä lapset touhuavat. Kaisun mieleen on jäänyt, 3-vuotiaan lapsenlapsen toteamus aurinkoisena kesäpäivänä.

– On se kyllä hyvä, että tämä sauna on valmis.

Kokemuksia. Kuutio S -pieni pihasauna

Lyhyt videoesittely Erkkilöiden saunasta

Jaa somessa