pihasaunan takka luo tunnelmaa
5.2.2020

Nämä halutaan tietää pihasaunoista!

Tässä blogipostauksessa vastataan kymmeneen tyypillisimpään kysymykseen pihasaunoista. Toivottavasti näistä vastauksista on apua sinulle.

1. Monilla pihasaunatoimijattajilla lopullinen hinta poikkeaa merkittävästi lähtöhinnasta. Mitä teidän lähtöhintaan kuuluu?

Lähtöhintaan kuuluu New Saunalla mm. 88mm vahvasta lamellihirrestä tehty pihasaunarakennus, ikkunat, lämpökäsitellystä puusta tehty saunan lattia, Harvian kiuaspaketti, ulkopuolen pintakäsittely, modernit lankkulauteet, ovet, ikkunat, pieneläinverkko, piirustukset jne. Lisäksi Sauna 16 ja Sauna 24 malleissa oleskelutilan eristys sekä tyylikäs takka. New Saunan konseptin mukaan pihasauna toimitetaan valmiiksi koottuna. Perustukset, kuljetus ja muutokset pihasaunavakiomalleihin hinnoitellaan erikseen

2. Teillä on kattava toimitussisältö, voiko toimituksesta jättää esim. takan pois?

Kyllä, toimituksesta on mahdollista jättää esim. oleskelutilan kiertoilmatakka pois, jos sille ei ole tarvetta. Lisäksi perustoimitussisältöön kuuluu ulkohirren pohjakäsittely, joka on myös mahdollista jättää pois.

3. Voiko pihasaunamalliston pohjaratkaisuja muokata?

Perusmalliston pohjaratkaisuja voi muokata monellakin tapaa. Asiakaskohtaisen pihasaunan suunnittelussa lähdetään liikkeelle siitä, että kuunnellaan millaisia ajatuksia, toiveita ja tarpeita asiakkaalla on. Sen mukaan lähdetään suunnittelemaan pohjaratkaisua.  Ovien, ikkunoiden ja väliseinien paikkoja on mahdollista muuttaa ottaen huomioon hirsirakentamisen ja valmistoimituksen edellytykset.

4. Voiko saunaan laittaa oman ulko-oven, jotta tupa ja löylyhuone olisivat erilliset toisistaan?

Kyllä, saunaan voidaan laittaa ulko-ovi löylyhuoneen päädystä tai julkisivun puolelta.

5. Voiko ikkunoita lisätä tai poistaa?

Kyllä, ikkunoita voi jättää pois ja myös lisätä. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita ja suunnittelemme ikkunoiden sijoittelut niiden pohjalta, ottaen huomioon hirsirakentamiseen tarvittavat edellytykset.

6. Voiko Pihasaunaa sähköistää?

Kyllä, pihasaunan voi sähköistää. Pihasaunoihin on saatavissa hirsiporaukset kaapeleita varten, jotta kaapelit saa vedettyä piiloon eikä tarvitse toteuttaa sähköistystä pintavetoina. Itse sähköasennustyöt tulee sopia esimerkiksi paikallisen sähköasennusliikkeen kanssa.

7. Tarvitaanko pihasaunalle rakennuslupaa?

Pihasaunalle tarvitaan rakennuslupa. Oman kunnan tai kaupungin rakennusvalvonta neuvoo kuinka lupaprosessi toimii kyseisellä paikkakunnalla. Monella paikkakunnalla on käytössä internetissä oleva Lupapiste, jonka kautta täytetään ja lähetetään tarvittavat dokumentit. Rakennuslupaprosessin kesto vaihtelee paljon paikkakunnan ja vuodenajan mukaan. Tyypillisesti luvan saa 1-6 kuukauden sisällä. Tutustu yksityiskohtaiseen lupaprosessikuvaukseen täältä: https://saunologia.fi/saunarakennuksen-rakennuslupa/

8. Millaiset perustukset pihasauna vaatii?

Pihasaunalle suositellaan pilariperustuksia tai maaruuviperustuksia. Pihasaunan perustukset kannattaa tehdä huolellisesti, jolloin itse rakennuksen on hyvä olla tukevien perustusten päällä. Perustusten mittapiirros tulee saunatoimittajalta, jonka mukaan pilarit tulee mitoittaa. Varsinainen perustus suunnitelma tehdään paikkakohtaisesti maaperä huomioon ottaen. Pihasaunan alapohjan on hyvä olla kunnolla tuulettuva ja maaperän ja rakennuksen väliin kannattaa jättää hyvin tuulettuva väli, mielellään vähintään 30cm. New Sauna on kehittänyt Pihasauna perustuksilla -konseptin, jolloin saat kustannustehokkaasti ja vaivattomasti koko paketin meiltä. Tutustu täältä http://newsauna.fi.upcloud.diginatiivi.fi/pihasaunaperustukset-katevasti-kiinteaan-hintaan/

9. Mikä on saunojen toimitusaika?

Pihasaunojen toimitusaika vaihtelee vuoden ajan mukaan. Lähtökohtaisesti pihasaunojen toimitusaika on noin kahdeksan viikkoa tilausvahvistuksesta. Monesti pihasaunaprojektissa yllätyksenä tulee rakennuslupaprosessin pitkä kesto, joka kannattaa huomioida pihasaunaa suunnitellessa.

10. Millainen yritys on New Sauna Oy?

New Sauna on perustettu 2018 alkupuolella yhteistyössä alalla pitkään vaikuttaneen yrityksen Hirsituote Humalajoen kanssa. Yrityksen kasvaessa vuoden 2019 loppupuolella New Saunasta tuli osakeyhtiö. New Saunan sloganina on “Intohimosta täydelliseen saunaan“, sitä kohti olemme matkalla. Meidät tunnetaan avoimesta viestinnästä, huolehtivasta palvelusta ja modernista mallistosta.

Jaa somessa