Palju pihasauna
14.7.2022

Newsauna kokemus

Olimme pitkään haaveilleet huvilan läheisyyteen rakennettavasta kesäsaunasta, jonka lauteilta avautuisi järvinäköala Simpelejärvelle. Rakentaminen siirtyi vuodesta toiseen työkiireiden ja osittain saamattomuuden takia. Sattumalta havaitsimme keväällä New Saunan mainoksen löylyvalmiista saunasta. Kun tarkemmin tutustuimme nettisivujen pihasauna-mallistoon, niin sieltä löytyi meidän toiveiden mukaisia maisemaikkunallisia pihasaunoja. 

Pihasauna kokemus

Jätimme yhteydenottopyynnön New Saunaan. Hanna soitti pian takaisin ja kysyi mitä me oikeasti haluamme? Kerroimme toiveet ja niiden perusteella hän esitti ratkaisuksi modernia 16 neliön pihasaunaa, jossa olisi saunan lisäksi takkahuone. Suuret maisemaikkunat saivat meidät innostumaan kyseisestä mallista. Myös toteutustapa tuntui mielekkäältä, jossa vain perustukset rakennettaisiin itse. Yllätyimme positiivisesti, kun saimme välittömästi tarjouksen löylyvalmiista pihasaunasta. Nopeaa päätöksentekoa helpotti toimittajan joustava suhtautuminen meidän lisätoiveisiin ja toimitusajan tarkka määrittely. 

Rakennusluvan hakeminen ja perustusten tekeminen sujuivat mutkattomasti saatujen arkkitehtikuvien ja ohjeiden perusteella. Onneksemme saimme työmaalle kokeneet ja ammattitaitoiset työntekijät. Varsinainen saunapaketti saapui syksyllä sovittuna ajankohtana. Ihaillen seurasimme vain katseella ammattilaisen rauhallista ja suunnitelmallista työskentelyä. Noin tunnin asennustyön ja lopputarkastuksen jälkeen meille ojennettiin saunan avaimet. ”Nyt se on valmis!” 

Tyylikäs ja maisemaan hyvin sopiva pihasauna asetti laatupaineet terassin rakentamisen suhteen. Päädyimme paikallisen puualan yrittäjän suosituksesta rakentamaan terassin penkkeineen höylätyistä lehtikuusilankuista, jotta se kestäisi pitkään isommankin ryhmän hyppimisen. Syksyllä järviveden kylmetessä ja muutenkin mukavuudenhaluisina ihmisinä hankimme terassille kotimaisen kylpytynnyrin. 

Ensimmäisellä saunomiskerralla nautimme miellyttävistä löylyistä ja ihailimme järvimaisemia sekä kylpytynnyristä nousevaa lämmintä höyryä. Haave pihasaunasta oli toteutunut ja pian huomasimme, että saunarakennus soveltuu erinomaisesti myös talvikäyttöön. Eristetty takkahuone pysyi lämpimänä -20 asteen pakkasellakin ja takan aito tuli vahvisti pikkujoulutunnelmaa. Kesäsaunaprojektin tuloksena olimme saaneet rakennuksen myös monipuoliseen talvikäyttöön. 

Jaa somessa