16.12.2019

Etsin modernia valmissaunaa, sanoo Marko Maijala!

Virtain Vaskivesi on vireä maalaiskylä Pohjois-Pirkanmaalla. Suuren kesämökkimäärän myötä, Vaskiveden väkimäärä kaksinkertaistuu kesäaikaan. Tapasimme viikonloppuna paikallisen yrittäjän, Marko Maijalan joka pyörittää Sängenniemen Lomahuvilat -yritystä Vaskivedellä. Lomahuvilat vuokraa tasokkaita lomahuviloita ympärivuotiseen käyttöön. 

Tavatessa Marko esittelee Sängenniemen Lomahuviloiden toimintaa ja erityisesti sen uusinta tulokasta, keväällä valmistuvaa modernia lomahuvilaa. Tyylikäs lomahuvila koostuu kolmesta valoisasta makuuhuoneesta, olohuoneesta isoilla ikkunoilla, olohuoneen yhteyteen rakennetusta keittiöstä ja tyylikkäästä sisäsaunasta. Mutta pitää se huvilalla olla rantasauna, Marko toteaa. 

Rantasaunan etsiminen oli käynnistynyt jo kesällä 2017. Tarjouspyyntöjä oli lähetelty, mutta mieleistä ei löytynyt. Vuodenvaihteen jälkeen Googlen hakukone oli tarjonnut uuden tulokkaan – NEW SAUNAn. Ei mennyt pitkään kun kaupat oli tehty. Mukavalta tuntuu, että Marko, tuo saunojen ostamisen ammattilainen päätyi NEW SAUNAan. 

Toisinaan saunaprojektit vaativat erityisjärjestelyitä onnistuakseen. Tässä tapauksessa rannan maaperä oli kovin pehmeä, joten saunan toimitus tähdättiin jäisen maan aikaan. Tehtaan porukka lupasi saunatoimituksen lyhyellä toimitusajalla ja Marko puolestaan taikuroi perustukset jäiseen maahan. Kuvan oikeassa laidassa tulevan saunan paikka lämmitysmaton alla. Pääsiäisen jälkeen on suunniteltu saunan toimitus.

Kesällä tämä mökki ja aivan järven rannassa Sauna 16 odottavat kesäasukkaitaan. Tämä täytyy ehdottomasti kokea, oma viikonloppu jo suunnitteilla.

Jaa somessa