88mm lamellihirsi
3.3.2023

Lamellihirsi on ehta valinta pihasaunaan

Ehtasaunojen hirsirungoissa käytetään lamellihirttä. Lue, miksi olemme ratkaisuun päätyneet.

Kestävä

Lamellihirsi on vääntymätön ja siihen tulee vähemmän ja pienempiä halkeamia kuin massivihirteen (höylähirteen).

Laadukas

Käyttämämme lamellihirsi on valmistettu kahdesta lankusta eli lamellista liimaamalla siten, että puun kestävä sydänpuoli on hirren ulkopinnassa. Pinta on sileä ja halkeamat vähäisiä. 

Hengittävä

Lamellihirsi on hengittävä ja terveellinen. Valmistuksessa käytetään ekologista liuotinvapaata liimaa, joka hengittää kuten massiivipuu.

Ekologinen

Lamellihirren energiatehokkuus on massiivihirttä parempi, koska siihen tulee vähemmän ja pienempiä halkeamia kuin massiivihirteen. Lamellihirren eristyskyky on siten parempi

Näyttävä

Käyttämämme lamellihirren korkeus on 190 mm. Se on merkittävästi jykevämpi kuin monen valmistajan käyttämä ohuempi ja matalampi höylähirsi. Ero ulkonäössä on merkittävä.

88mm lamellihirsi

Lamellihirsi vai höylähirsi?

LamellihirsiHöylähirsi
KestävyysErinomainen, ei väännyHyvä, Kieroutuminen mahdollista
HengittävyysErinomainenErinomainen
Ympäristö­ystävällisyysErinomainen, käytettävä liima ei sisällä liuottimiaErinomainen
EristävyysHyväTyydyttävä, halkeamat heikentävät eristävyyttä
UlkonäköSiisti ja moderni, ei juuri halkeileRustiikkinen, enemmän halkeamia
Painuminen10–30 mm/m20–40 mm/m

Onko lamellihirren liima myrkyllistä?

Ei ole. Hirsissä käyttämämme Purbond -liima ei sisällä formaldehydia eikä muita myrkyllisiä ainesosia. Useimmat hirsitalovalmistajat käyttävät samaa liimaa.

Purbond -liima on kansainvälisesti sertifioitu. Purbond -liimojen käyttö puutuotteissa on hyväksytty DIN 1052- ja Eurocode 5 -standardien nojalla.

Haittaako lamellihirren liima hengittävyyttä?

Ei haittaa eikä estä millään tavalla. Käyttämämme Purbond-liima säilyttää hirren luonnollisen hengittävyyden. Liimaa ei levitetä pinnalle kalvoksi, vaan harsoksi, jolloin liima-ainekseen jää myös ilmankulkuaukkoja.

On tärkeää, ettei hirren sisä- ja ulkopinnan hengittävyyttä tukita vääränlaisilla pintakäsittelyaineilla, kuten kalvon muodostavilla lakoilla ja maaleilla.

Jaa somessa