Moderni ulkosauna pihapiirissä tarjoaa parhaat löylyt ja näyttää hyvältä
1.1.2020

Pihasauna kokemus: Maailman paras pihasauna!

Pääsimme osallistumaan pihasaunaprojektiin, jossa rakennettiin syntymäpäiväyllätyksenä moderni pihasauna todelliselle saunojalle – Juhanille. Tuon projektin myötä suunnittelimme ja toteutimme mallistosta puuttuvan ulkosaunan. Tässä blogipostauksessa muutama sana tuosta saunasta.

Tyylikäs ulkosauna pihapiirissä. Ulkosaunassa näppärä pukuhuone ja tilava löylyhuone.

Pihasaunan suunnittelun perusteet

Sauna 10:n suunnittelun lähtökohtana oli kehittää uusi pihasaunamalli New Sauna pihasaunamallistoon. Halusimme pitää kiinni selkeästä modernista muotokielestä ja kokonaisvaltaisesta laadukkuudesta. Malliin haluttiin käytännöllinen pohjaratkaisu sekä pitää kiinni markkinahintoja edullisemmasta hinnasta. Pihasaunan laadun takuuksi valittiin perusmalliin 88mm paksu lamellihirsi, Harvian kotimainen kiuas sekä laadukkaat ikkuna- ja ovivalinnat.

Markkinahintoja edullisempi lopputuote on pyritty varmistamaan tutuilla eväillä. Yhdessä tehtaan kanssa olemme kiinnittäneet huomion valmistettavuuteen, materiaalien yhteensopivuuteen malliston muiden pihasaunojen kanssa sekä kustannustehokkaaseen markkinointiin.

Maailman paras pihasauna arvioi saunoja. Tämä sauna sulautuu hienosti pihapiiriin.

Pihasaunayllätys onnistui

Muutaman kuukauden saunaa käytettyään pääsimme haastattelemaan syntymäpäiväsankaria, Juhania: “Olihan se valtava yllätys, kun ilman minkäänlaista ennakkoaavistusta pihaan oli viikonloppureissun aikana ilmestynyt pitkään haaveiltu pihasauna”.

Saunojana Juhani on kovaa tasoa. Jo nuoruudesta saunominen on ollut osa hänen juhlapäivien rutiineja. Arkena sauna on lämmennyt lähes päivittäin ja vapaa-aikana Juhanin mieli on hakeutunut erilaisten saunojen lauteille. Pihasauna on Juhanilta puuttunut, vaan ei puutu enään.

Selkeä muotoilu, laadukkaat materiaalit, niistä on pihasauna tehty.

Pihasaunakokemuksia

Rauhalliseen tyyliinsä Juhani kertoilee, kuinka pihasaunan ilmaantumisen jälkeen tuttuja ja puolituttuja on ollut viettämässä saunailtoja. “Palaute on ollut kaiken kaikkiaan aivan älyttömän positiivista ja ylistävää.” Jouluaattonakin oli ohi kävellyt lenkkeilijä ilahduttanut saunan lämpimyyttä tiedustelleella Whatsapp -viestillä.

Eräs saunoja oli kiinnittänyt huomion löylyhuoneen lattian mukavuuteen paljaille jaloille. Ihmetteli kuinka pihasaunan lattia voi olla talvipakkasillakin niin lämmin ja mukava vaikka saunan reippaasta ilmastoinnista on huolehdittu. Löylyhuoneen erinomaista toimivuutta oli varmennetty lämpömittauksilla saunan eri kohdista. Kiukaan ja löylyhuoneen rakenne, oikeaoppinen kivien ladonta sekä lämpökäsitelty lattia taitavat olla tässä salaisuutena.

Modernin pihasaunan sulautumista -80 luvulla rakennetun omakotitalon pihapiiriin on myös moni kehunut. Mutta tärkeintä saunassa on hyvät löylyt. “Maailman parhaat löylyt” kuten eräs saunojista totesi. Niistä löylyistä taitaa Juhanit iltaisin löytää. Löylyhuoneen ikkunasta pihalle katselemassa. Ja löylyistä nauttien.

Tutustu uuteen pihasaunamalliin täältä.

Jaa somessa