Tutustu 11 huomioomme, joita kannattaa pohtia hankintaan liittyen!
23.9.2022

Pihasauna Virosta vai Suomesta? Huomioi nämä 11 asiaa!

Moni omasta saunasta haaveileva on saattanut miettiä, kannattaako tilata pihasauna Virosta vai hankkia se Suomesta. Molemmista maista löytyy taatusti osaamista ja perinteitä sekä puurakentamisesta että saunojen valmistamisesta.

Jos pihasauna Virosta tilaamalla kiinnostaa, kannattaa kuitenkin puntaroida muutamaa asiaa. Tutustu 11 huomioomme, joita kannattaa pohtia saunan tilaamiseen liittyen!

1. Valikoima

Jos ostoslistalla on pihasauna Virosta tai Suomesta, niin valikoimaa löytyy. Virosta tilattavat pihasaunat ja saunamökit ovat kuitenkin yleensä vain materiaalitoimituksia ja valmissaunat puolestaan lähinnä pienempiä tynnyrisaunoja. Lue lisää erilaisista saunan valmiusasteista ja niiden hinnoista artikkelistamme: Mitä saunamökki tai pihasauna maksaa?

2. Tilaamisen helppous

Kun tuotteen tiedot ovat suomeksi, on parempi todennäköisyys, että tilaus vastaa toivottua eikä yllättäviä kuluja tule. Jos eestinkieli ei ole sujuvaa, voi asiointi olla hankalaa. Kannattaa siis ainakin miettiä, josko lähipiiristä löytyisi joku kielitaitoinen, joka voi auttaa kaupanteossa. Osalla Virosta saunoja toimittavista verkkokaupoista on myös suomenkieliset sivut.

3. Toimiiko takuu?

Tutustu kunnolla takuuasioihin. Suomalaiselta yritykseltä ostetuissa tuotteissa ja palveluissa takuuasiat ovat yleensä selkeämpiä ja kuluttajansuojalaki suojaa hankalissa tilanteissa.

4. Materiaali

Ehtasaunan pihasaunat valmistetaan 88 mm vahvuisesta kotimaisesta kuusilamellihirrestä, joka kestää saunomista eikä taatusti väänny. Verkkokauppojen valikoimien mukaan pihasauna Virosta on usein tehty kevyemmästä enintään 70 mm paksuisesta höylähirrestä.

5. Hintapolitiikka

Virossa on perinteisesti ollut hieman Suomea halvemmat hinnat, mutta hintatasot kuitenkin lähenevät koko ajan toisiaan. Hinnan lisäksi kannattaa arvioida myös, mitä maksaa, jos tilaus tai laatu ei vastaakaan toivottua tai mukaan tulee ylimääräisiä viivytyksiä esim. rajojen ylitykseen liittyen.

6. Sujuuko asiakaspalvelu?

Suomalaisessa yrityksessä on useimmiten myös suomenkielinen asiakaspalvelu, joka auttaa suunnittelussa ja hankinnassa. Saunavalmistajat neuvovat myös Suomen lainsäädäntöön ja lupa-asioihin liittyvissä asioissa.

7. Kuljetusaikataulu ja -kustannukset

Mitä lyhyempi kuljetusmatka sitä selkeämmät, paikkaansa pitävämmät ja edullisemmat ovat kuljetusaikataulut ja -kustannukset. Lyhyillä matkoilla vastaan tulee harvemmin yllättäviä viivästymisiä tms.

8. Työllistät Suomessa

Ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluja luot työpaikkoja Suomeen. Tätä kautta hyvinvointi leviää laajemmalle ja laajemmalle ja hyödyttää meitä kaikkia.

9. Verot jäävät Suomeen

Asioidessasi suomalaisen yrityksen kanssa tiedät, että myös ostostesi verot jäävät Suomeen. Niillä veroilla ylläpidetään julkisia toimintoja, kuten kouluja ja sairaaloita.

10. Katoaako tietotaito maasta?

Jos suomalaisia saunoja ei osteta, ei niitä ennenpitkää valmistetakaan. On tärkeää, että säilytämme saunojen rakentamiseen liittyvän tietotaidon ja osaamisen Suomessa. Puhutaanhan nyt kuitenkin kansasta, joka keksi saunomisen.

11. Neuvonta ja reklamointi

Eikö lopputulos miellyttänyt? Eikö rakentajia ole näkynyt tontilla? Kun yritys on Suomessa ja asiakaspalvelu toimii suomeksi, on reklamoinnit helpompaa hoitaa ja apu on nopeammin saatavilla.

Kiinnostuitko?

Pohdituttaako tilata pihasauna Virosta tai Suomesta? Haluatko tietää lisää ehtasaunan pihasaunoista ja saunamökeistä? Tutustu pihasaunamallistoomme täällä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää – autamme mielellämme!

Jaa somessa