Pihasauna merenrannalla. Mikä olisi unelmapaikka sijoittaa pihasauna?
26.1.2020

Viisi pihasaunan unelmapaikkaa

Intohimosta täydelliseen pihasaunaan on sloganimme. Sen tarkoitus on muistuttaa päämäärästämme – täydellisestä pihasaunasta. Sinne New Sauna -tarina on matkalla, askel askeleelta. Tässä blogipostauksessa on unelmoitu pihasaunayrittäjän näkökulmasta viisi paikkaa, jonne haluaisimme New Saunan pihasaunan toimittaa.

https://www.instagram.com/p/B3pgLnJl_tv/

Ensimmäinen valinta on pihasaunan sijoittaminen Kittilän Vesikkovaaraan Suomijärven rannalle. Ylen mukaan “Järvi oli alkuperäisissä kartoissa tavanomainen, kunnes hankkeen rakennusmestariksi palkattu rovaniemeläinen Esko Sääskilahti sai idean.

– Halusin jättää tekojärveen oman kädenjälkeni ja erilaisten vaihtoehtojen jälkeen päätin tehdä siitä täsmälleen Suomen muotoisen.

Hän sai myös matkailuyrittäjä Keijo Kurtakon innostumaan ja niin Suomijärven rakentaminen alkoi.

Suomijärvi muotoiltiin kahdella kaivinkoneella noin viikossa ja se on paitsi oikean mallinen myös oikean kokoinen. Järvi on noin metrin syvyinen ja 116 metriä pitkä eli Suomi 10 000 kertaa pienempänä.

https://www.instagram.com/p/B7ykNk1lCL1/

Toinen unelmasijoitus pihasaunalle on Lappiin rakennetut iglukylät. Nämä upean näköiset rakennukset yltiöpäisine elämyksineen houkuttelevat erityisesti Aasialaisia matkaajia Suomeen. Olisi kunnia olla mukana iglukylän viereen rakennettavaan saunamaailmaan.

Artic snow hotellin mukaan “Lasikattoisessa iglussa nukahdat tähtien ja revontulien loisteeseen mukavasti lämpimän peiton alla.  Lasi-iglussa on oma WC ja suihku, iglut ovat huolellisesti lämpöeristettyjä, jotta pakkanen ei pääse yllättämään vierailijaa kylmimpänä yönäkään.

Iglun katto on valmistettu sähkölämmitteisestä lasista, jolloin se ei hohkaa tilaan kylmää ilmaa, vaan pitää sen tasaisesti lämpimänä ja sulattaa sen päältä lumen ja jään. Iglussa on tämän lisäksi aina lattialämmitys. Iglujen sängyt ovat moottoroituja ja niissä voit säätää itse helposti asentosi optimaaliseksi joko nukkumiseen tai taivaan katseluun.”

https://www.instagram.com/p/B7xyHHqh9ew/

Kolmas kohde jonne saunamökki sopisi on vaaran rinteelle tai päällä. Tässä kuvassa Natura 2000 -luonnonsuojelualueeseen kuuluva Konttainen. Konttainen sijaitsee noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Rukan keskuksesta Kuusamossa.

Konttainen on 407 metriä korkea persoonallisen näköinen vaara, sen kallioisen jyrkänteen näkyessä vieressä kulkevalle autotielle.

Kyllä siellä pihasaunan löylyt maistuisivat. Maisema huumaisi. Mutta jylhä rakentamaton kauneus saisi tässä voittaa.

https://www.instagram.com/p/B7sTNH-AZuY/?utm_source=ig_embed

Löyly ja Allas Sea Pool ovat näyttäneet upeaa esimerkkiä viemällä suomalaisen kulttuuriperimän paraatipaikalle Helsinginkeskustaan. Näille projekteille tulisi myöntää taiteilija-apuraha ja kulttuurin edistämispalkinto.

Olisi mieletöntä jos näiden esimerkkiprojektien innoittamana rakennettaisiin Suomalaisten saunojen maailma kaikkien saataville. Erilaisia pihasaunoja, jotka olisivat turistien ja paikallisten käytössä.

https://www.instagram.com/p/B7gDcqfAQ74/

Pihasauna järven tai meren rannalla omalla tontilla. Jokainen tontti, jokainen järvi tai meren pätkä on yhtä uniikki ja jonkun unelma. On käsittämättömän hienoa olla mukana jokaisessa pihasaunaprojektissa.

Tässä esimerkki maisema Suomen suurimman ja Euroopan neljänneksi suurimman järven – Saimaan rannalta. Saimaan vedethän virtaavat Vuoksin kautta Laatokkaan ja edelleen Nevajokea pitkiin Suomenlahteen.

Jaa somessa